tirsdag 18. oktober 2011

Resan är målet...

                           


Så här såg det ut sommaren 2010

Och så här ser det ut hösten 2011. I tillbyggnaden kommer det ett badrum med WC, en till ingång och ett sovrum/gästrum.
Oj, när jag ser bilderna så ser det inte så speciellt ut. Några bjälkar och lite vindpapper. Men låt mig säga det så här: "det är inte utsidan som räknas". Under marken ligger f.eks.
100m kloak- och vattenrör som grävdes ned i sommar när det regnade som värst (inte någon bra planering där men vad gör man?) Och på bilden ser vi inte hur
min envisa man letar efter natursten runtom på tomten. För att vi skulle få en äkta gammaldags naturstensgrund till vår tillbyggnad. Naturstenarna hissades upp och sattes på plats med en traktor som var nästan lika gammal som huset. 
Resultatet blev fantastiskt bra!

Hurra för envis man!

Inne i huset har det mesta rivits ut, gammal lera grävts bort, nya golv byggts och mus-säkrats (vilket är jättebra för nu har vi inte mus inne i golvet men bara... inne i huset).
Väggar, tak, golv och nästan alla lister har målats. Vi har använt linoljefärg. Mycket miljövänligt, bara naturliga råvaror och jättefina färger som man kan blanda själv, vilket vi har gjort. Vi gillar linolja!

Tapet och fönsterlist i vardagsrummet. Listerna kommer från en gammal skola i Halden som revs.

Listerna är målade med "grön umbra". Genom fönstret ser man ut på vår åker som en gång i tiden var havsbotten. Kunde gärna varit en liten sjö där nu också...
                                                                  
 Lyssnade annars på radio häromdagen. Några arkitekter diskuterade morgondagens hus och utvecklingen av vårt boende. Stora allrum och öppna ytor är fortsättningsvis populärt och kanske man en dag har badkar i köket (!). Så jag kände mig plötsligt trendig. Eller vad sägs om detta multifunktionella vardagsrum? Sovrum, vardagsrum, lekrum och toalett allt på samma yta. Här talar vi "öppen lösning".


Vårt blivande vardagsrum - för tillfället ett "alltmöjligtrum". Högt på önskelistan står nya soffor!




Så enkel kan en inneWC också se ut. Och för vår dotter är det det mest naturliga att sitta här och...
"Resan är målet" har jag hört sägas. Det försöker jag leva efter nu. Och det är faktiskt riktigt kul. 
Lektion nr. 2: Renovering tar alltid, ALLTID, längre tid än man tror.

Det gröna huset är fortsättningsvis vitt... Men en dag...













2 kommentarer:

  1. Kul att se mera bilder inifrån också. Fina färger, linoljefärgerna, och naturstensgrunden blev ju faktiskt lyckad! Bra att ni har tålamod :)

    SvarSlett
  2. hurraa för en fin blogg. Ska följa den intensivt! ni har det så fint och kommer att få det ännu finare. Stor kram!

    SvarSlett