onsdag 18. januar 2012

Undrar

Och så har du dagar då du undrar vad du egentligen håller på med.

Dagar då golvena i husets två rum är fyllda med sånt du inte vet vart du skall lägga eftersom platserna de skall ligga på är överfyllda. Dagar då du öppnar skåpdörren på det enaste skåpet i köket och kastar in vad det nu än är som du har i handen och pressar fast dörren, som öppnar sig igen och det du lagt in plus diverse andra saker faller ut. Och du får börja om igen.

Dagar då du inte vill gå upp på vinden eftersom varje millimeter av golvet är... fullt av något. Och du nu börjar tänka på att allt som ligger där måste bäras ut och läggas någon annanstans när vi en dag i sommar skall börja renovera taket. Och du undrar var den platsen "någonannanstans" finns.

Dagar då babyns armar plötsligt är tre meter långa och får tag i allt det som inte borde ligga på golvet men det som ändå ligger där.

Dagar då storasyster leker överallt men inte på sitt rum. Och den avanserade rollspelsleken och dess olika "världar" som buss, bil, födelsedagssällskap och kojor brer ut sig på varje ledig plats och allt från lakan och snören till pappersbitar och dammtussar egentligen är "skumlingar", bilrattar, flygplan och prinsesskronor.

Dagar då du tänker att du kommer att vara 85 år gammal då du stapplande tar dig upp på övervåningen och tänker att nu är allt färdigt. Och sedan stapplande tar dig ned igen för att sedan bo på nedre våningen resten av ditt liv eftersom du inte klarar av att gå i den vackra, branta trappan från år 1860.

Dagar då du är glad att det finns andra dagar. Många fler och bättre dagar som inte är som den här dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar