tirsdag 15. januar 2013

Bilder del 1

Då var det dags. Del 1.
Några enkla bilder från två av våra "nya" rum. Jag måste nog ta det här stegvis - för det går otroligt långsamt å få lastat opp fotona. Men varsågod: Det här var en gång dotterns (och sonens) tilfälliga sovrum nu är det det skall förbli för alltid: Vår "Spisestue"! Inte helt färdigt med på god, god väg. Ursäkta den eländiga bildtexten - den och bilderna hoppar runt utan att flytta sig dit jag vill.

Vår "spisestue" - ett mycket bra och beskrivande ord och som jag inte ännu hittat något motsvarande ord för på svenska. Det är iallfall här vi äter ;)













Till vänster ligger köket och rakt fram ser du den nya dörren som leder in i i det som för tillfället är barnens rum. Vad det kommer att bli i framtiden får vi ännu se. Ett hus i "rörelse" ;) Dörren och dörrkarmarna är hittade i en gammal skola (Båstadlund) här i Halden som revs, men före den revs så brann den lite... vilket man kan se - dörren skall nog målas. En dag. Barnens rum är en del av "nybygget" så dörren är satt inn i det som tidigare var en yttervägg. 
                                                  Barnens rum. Det nyaste rummet i vårt hus.



Så här fin timmervägg från ca 1860 hittade vi när vi rev bort utepanelen från ca 1920. 

Några fler bilder slank visst med. Här står jag i köket och fotar mot det som en gång var ett fönster. Här satt vi och åt våra måltider och tittade ut på "tilbygget" som sakta tog form. Nu är det  som en gång var ett fönster en "dörröppning utan dörr" in till vår tambur, WC och badrum.

Här är vår nya utedörr. Som vi glatt använder under vinterhalvåret då den orginala tamburen är  kall och mörk. 





1 kommentar: